Best bank for refinansiering

refinans

Det er mange hensyn å ta hvis du er på leting etter en bank som tilbyr refinansiering. På nettet kryr det av tilbud, men hvilket er best? Og hvilken bank byr på den beste handelen?

Slike spørsmål er det umulig å gi et sikkert svar på uten å kjenne din økonomiske situasjon og kreditt historie. Men en del ting kan vi slå fast når det gjelder banker i dette markedet.

For det første finnes det som sagt en lang rekke av dem. Dette kan gjøre det litt slitsomt å finne den som er aller best, men det er også noe veldig positivt med det store utvalget. Det er at det er stor konkurranse i markedet. Det betyr at du som kunde er ettertraktet, og kan velge og vrake blant til dels veldig gode tilbud!

Hvordan finner jeg beste bank for refinansiering?

Nesten alle nettbanker som byr på usikrede forbrukslån lar deg låne penger til refinansiering. Dette kan være en veldig gunstig løsning hvis du har et utestående lån du gjerne vil betale over lengre tid, eller få lavere månedlige kostnader på.

Det første du bør gjøre for å finne den riktige banken for deg er å besøke en nettside hvor du kan sammenligne tilbud fra forskjellige banker. Der kan du som regel benytte deg av lånekalkulator. Der taster du inn hvor mye du trenger for å refinansiere ditt lån, og hvor lang tilbakebetalingstid du ønsker.

Lånekalkulatoren vil nesten med en gi deg et kostnadsoverslag. Hvis det virker lovende kan du søke om lån. Det gjør du helt uten forpliktelser. Nettsiden vil da kontakte en rekke forskjellige nettbanker, og komme tilbake til deg med de beste tilbudene de fant for deg. Dette gir deg sjansen til å sammenligne en rekke tilbud uten å besøke dusinvis av nettsider, og bruke uforholdsmessig mye tid på å lete frem gunstige tilbud.

Når det er sagt, anbefaler vi helt klart at du besøker mer enn en nettside før du tar opp et lån for refinansiering! Dette er en viktig avgjørelse som kan få store konsekvenser for din privatøkonomi. Det er viktig å gjøre en god handel. Det er tilrådelig å sette av noen timer til å lære deg markedet å kjenne før du slår til.

Hva gjør en bank best?

Det er mange hensyn du bør tenke på når du velger en bank for refinansiering. For det første bør du selvsagt forsikre deg om at banken du vurderer vil akseptere deg som kunde. Tilbyr de refinansiering til kunder i din situasjon? Har du riktige omstendigheter hva gjelder inntekt og gjeld? Er kreditthistorien din tilfredsstillende?

Du må også sammenligne vilkår. Det er store forskjeller fra bank til bank i dette markedet. Hva slags renter som tilbys kan variere voldsomt – det er helt og holdent opp til deg å finne et godt tilbud.

Det er også viktig å merke seg andre utgifter lånet kan belastes med. Det kan dreie seg om etableringsgebyr, termingebyr og annet. Her kan det være penger å spare ved å holde øynene åpne.

Vær også påpasselig hva gjelder tilbakebetalingstid. Enkelte banker vil by på veldig mye lengre løpetid enn andre.

Til sist hører det også med at noen banker lar deg låne litt ekstra når du refinansierer hos dem. Er dette noe som appellerer til deg bør du selvsagt forsikre deg om at banker du vurderer byr på denne populære muligheten.